2011. december 29., csütörtök

Téli reggeli - Áfonyás-meggyes zabkása

 
 
Sok-sok utazás és élmény után újra Pesten. Sok meghitt pillanat, bensőséges találkozás, mely mélyen megérintett. Család, Jóbarátok, szívemnek kedves gyermekek, örömtől csillogó tekintetek. Szép napok után. Talán csak a hó hiányzott. 
Ma már itthon, a saját konyhámban. Finom ételekkel, ráérősen. Pihenünk. 
Tudom hogy tele a net zabkása receptekkel. Nem baj. Mi ezt ettük ma reggel. (Nimród tízóraira és ebédre is, aztán szerencsére elfogyott:)

Hozzávalók:
15 dkg zabpehely, 4 dl víz, 4 dl tej, 1 marék aszalt vörösáfonya, 1 marék fekete nagyszemű mazsola, nádcukor, fahéj, liofilizált meggy
A zabpelyhet serpenyőben kevergetve (szárazon) kicsit átmelegítem, épp addig csak míg érezni kezdem az illatát. Aztán fazékba teszem, felöntöm a tejjel és a vízzel, beledobom az áfonyát, a mazsolát, hozzáadok ízlés szerinti cukrot és fahéjat (nálam 1 ek cukor és 2 csipet fahéj volt), és kevergetve főzni kezdem. Mikor forrni kezd, tovább főzöm pár percig, hogy besűrűsödjön és krémszerű állagot vegyen fel. Tálkákba töltöm és megszórom liofilizált meggyel, amitől pikáns ízt kap. (aszalt meggy is remek hozzá)

3 megjegyzés:

  1. Te még a zabpelyhet is szupergusztán tudod tálalni!
    Nagyon Boldog Új Évet kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  2. SZinte ugyanezt akartam mondani :) BUÉK!

    VálaszTörlés
  3. Még soha nem ettem zabkását. :-) Nagyon-nagyon gusztusos!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...