2011. április 14., csütörtök

Málna-mousse


Még mindig a mousse bűvöletében született meg ez a málnás-mousse bonbon. Ötletadó Gesztenye bonbonja, de szerettem volna több málnát benne, így kétrétegű lett. Aztán láttam, hogy Erinacea fejéből is vmi hasonló pattant málnapálinkával. Én pezsgőt tettem hozzá, mert múltkor azt tapasztaltam h igencsak jól kijönnek egymással...

Hozzávalók (32 db):
30 dkg temperált étcsokoládé, 6 db marshmallow cukor (pillecukor), 0,5 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé (70 %-os), 2 dl tejszín, 10 dkg málna, 1 tk pektin, 0,5 dl pezsgő, 50g cukor

A 0,5 dl tejszínt felforralom és beledobom a marshmallow darabokat és az apróra tördelt csokoládét. Homogén állagúra keverem. A 2 dl tejszínt felverem keményre, óvatosan hozzákeverem a csokis részhez és hűtőbe teszem. 
A málnát pürésítem, szűrön átpasszírozom, a magokat kidobom. A málna levéhez hozzáadom a cukrot a pezsgőt és a pektint és sűrű dzsemet főzök belőle. Lehűtöm. 
A temperált étcsokit a (hajszárítóval) felmelegített polikarbonát formába öntöm, kiütögetem belőle a légbubikat, majd pár perc után visszaöntöm a csokit a tálba. A felesleget lehúzom róla habkártyával, majd lefelé fordítom, hogy kicsepegjen és egyenletesen terüljön el benne a csoki. Újra lehúzom habkártyával a felszínét, majd hűtő 10 percre. 
Habzsákból a forma feléig betöltöm a pezsgős málnadzsemet, kicsit lehűtöm,  majd szintén habzsákból beletöltöm a mousse-t is, helyet hagyva a lezárásnak. Újra hűtő 10 percre. Újratemperálom a maradék csokit és lezárom vele a bonbonokat. Hűtő 1-2 órára, majd óvatosan megfordítom a formát és kipotyognak belőle a bonbonok.




4 megjegyzés:

  1. Akkor nem véletlen, hogy én is a málna-pezsgő párosításra gondoltam! :) Hamarosan olvashatod is! :) Szeretem a pezsgőt. :)))

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa!

    Én most fedeztem fel újra:) Volt pár csúnya emlékem vele kapcsolatban, ezért hosszú évekig hanyagoltam:)
    Hol olvashatjuk???

    Erinacea!

    Én meg a metaxas meggyeddel:)

    Emőke!
    :):)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...