2011. november 22., kedd

Csokis-banános muffin


Van egy hely ebben a városban, ahol jó gyermeknek lenni. Ahová úgy viszem el a kisfiamat és úgy jövök el integetve, hogy tudom Otthon van. Ahol bár nem a nagymami vigyázz rá, szeretettel veszik körül. Őszinte lelkesedéssel mesélik a nap történéseit, kísérik fejlődését, és együtt örülünk mikor kimond egy új szót, vagy valami vicceset tesz. Figyelnek Rá. Egy hely, ami elsődlegesen nem a pénzről szól. És másodlagosan sem. Az Emberségről szól, a Szeretetről, a Gyermekekről. A vezető integrált és érett személyisége, értékrendje, hitvallása és a gondozónők szeretetteljes, őszinte, hiteles jelenléte olyan hellyé varázsolja ezt a Családi Napközit, ahová reggel beröppen a kisfiam és este csak hosszas könyörgés árán távozik. Ez a hely a Meseforrás Családi Napközi. Hogy miért írok erről? Mikor családi napközit kerestem nyáron, sajnos lehangoló tapasztalataim is voltak. Nem egy, nem kettő. Tudtam képtelen vagyok Nimródot olyan helyre vinni, amiről minden sejtemben érzem, hogy hiteltelen, szeretetlen közeg.
Nagyon örülök hogy létezik más is, olyan hely, amivel minden szinten azonosulni tudunk.
Évi, Jutka, Anita, köszi Nektek!  

A muffin a gyerkőckéknek készült, a korpuszt csak itthon kapta meg. Meglehetősen csajosra sikerült- már a giccs határán, de a sok autózás, vonatozás, motorozás, szerelés után nézzétek ezt el nekem...:))


Hozzávalók kb. 20 db:
150 g finomliszt, 150 g teljes kiőrlésű liszt, 2 nagy banán, 200 g süthető csokilencse, 2 és fél tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 120 g vaj, 200g barna cukor, 1 tk vaníliaesszencia, 3 tojás, 0,6 dl tej, 100g mandula, só 


A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra.Összekeverjük a liszteket, a kakaót, a sütőport, szódabikarbonát és egy csipet sót. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a villával összetört banánokat, majd apránként váltakozva a lisztes keveréket és a tejet. Pár gyors mozdulattal összedolgozzuk (ha sokat kevergetjük, tömött és fojtós lesz a muffinunk). Végül hozzákeverjük a csokilencsét és a durvára tört mandulát. A formákba kapszlikat teszünk és 2/3-ig töltjük a masszával. Kb. 15 percig sütjük. (A könyv 20-30 percet írt, nekem 15 perc alatt megsült). Süteménytűvel ellenőrizzük.
Mikor kihűlt megkentem olvasztott fehércsokival, banánkarikával és kandírozott orgonával díszítettem. 

(Ötlet: Csokoládés finomságok Aranykönyve)

6 megjegyzés:

  1. Aláírom, egy iciri-picirit giccshatáros, de hát ilyen a jó muffin, nekem nagyon bejön, übercsajos, gyönyörű. :-) Nagyon szépen írtál a HELYről, biztosan nagyon jól esik nekik.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett ez a muffin a gyerkőcök biztosan örültek neki! Az a legfontosabb hogy nyugodtan adod be a kisfiadat tudod hogy jó kezekben és jó környezetben van . Ez nagyon sokat jelent neked is és a kisfiadnak is! Már az is jó jel ha a kisfiad szeret oda járni. A lányom is szeptemberben adta be bölcsibe és nagyon jó tapasztalatunk van szerencsére nagyon kedvesek a gondozónők.Nagyon sokat jelent, ha már ilyen megoldást kell keresni a kicsik számára!

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszik így csajosan!
    De jó, hogy rátaláltál erre a helyre. Tudom, hogy milyen fontos, hogy biztonságban tudjuk őket. :)

    VálaszTörlés
  4. Ismerős a napközis ügy, és nagyon jó érzés tudni, hogy az A HELY. Bár mi csak heti két délelőttöt töltünk a napköziben:)

    A muffin meglehetősen esztétikus, de fiúk kedvéért fel lehet pakolni a teherautóra...

    VálaszTörlés
  5. Szia Kedves Nino Anyuka:-)
    Nagyon jó az oldal és amit a bölcsiről írtál csak osztani tudom! Ezt a muffin receptet én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
  6. Katuci!
    :) megérdemlik:)

    Éva!
    Örülök, hogy hasonló tapasztalatotok van. Nagyon fontos ez az időszak a kicsik életében, itt épülnek az alapok. Jó, hogy vannak Helyek, ahol ezt értik és fontosnak tartják:)

    Petra!
    Sok körös volt, de a lényeg, hogy Létezik:)

    Szemkép!
    Vagy a vonatokra:) nálunk most az a nyerő. Bár duzzogás nélkül csúszott le így csajosan is:)

    Kedves LencsiAnyu!
    De örülök h idetaláltál, ügyi vagy:) Jó h Nektek is hasonló az élményetek. Azt nem is írtam h milyen jófej kis gyerkőcök járnak ide, pedig írhattam volna:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...