2011. november 27., vasárnap

Ízek és élmények - Ajándék Nektek

Kép innen

Vannak napok, amik kiemelkednek a többi közül, mert történik valami rendkívüli, valami váratlan, valami meglepő, ami mosolyt csal az arcodra, ami energiával tölt fel, olyan élményt ad, amire még hetek múlva is szívesen emlékszel vissza. Nem feltétlenül nagy dolog, de Neked ott és akkor sokat jelenthet. Velem tegnap este kettő is történt. 
Hetekkel ezelőtt vásároltam egy pohár bor és egy hozzáillő bonbon kóstolására szóló kupont. Tegnap este elindultunk hogy beváltsuk a kupont és szemügyre vegyük a Vinowonka nevű bor és csokoládébárt. Őszinte leszek, nem vártam semmi extrát. Azt gondoltam, ismerős készítők ismerős bonbonjait találom ott, iszunk egy pohár bort és elhümmögjük, hogy nem rossz, nem rossz...
Nem ez történt. Ahogy megláttam a helyet, már jókedvre derültem. Jó hangulatú, stílusos, elegáns. Melegséget áraszt. A bonbonpult csupa meglepetést tartogatott Bilák Imre, Kakas, Pénzes Kata, Levande szépséges bonbonjaival. Hosszas gondolkodás után én Kakas bonbont választottam a Körte-Lime-ot, hozzá egy pohár Irsai Olivért kaptam. Na innentől kezdve csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Teszem mindezt úgy, hogy alapvetően nem szeretem a fehér csokit, megrögzött 70% feletti étcsokirajongó vagyok. A bor gyümölcsös üdesége és játékossága már önmagában elvarázsolt, mégis mikor találkozott a vékony, tökéletes formájú és talpazatú fehércsoki burokban rejtőző intenzív körte és lime ízével úgy éreztem mintha a Tavasz könnyedségébe, vidámságába, lüktető életerejébe kóstoltam volna bele. Tökéletes élmény volt. És most nem túlzok. Tudjátok olyan, mikor pár percre megáll az Idő és átjár az Öröm, az Élet Szeretetének bizsergető érzése.  Ahogy a bor és a gyömölcsös ganache játszani kezdtek egymással, arra még ma is csak önfeledt mosollyal tudok visszaemlékezni. Hoztunk haza is pár bonbont, ezek közül a Bodzás Kakas és Pénzes Kata Passion Fruit-Narancs bonbonja végeztek nálam még dobogós helyeken.

Ezt a számomra fontos élményt szeretném megosztani Veletek is. Ezzel rá is térnék az ajándékra. Köszönöm Nektek, akik olvassátok a blogot, megjegyzéseket, emaileket írtok, visszajeleztek. Köszönetem jeléül december 6-án reggel a Rendszeres Olvasók között kisorsolok 2 db 2 főre szóló kupont ide a Vinowonkába. A kupon arra jogosítja majd a 2 szerencsés nyertest, hogy másodmagával elfogyasszon 1 dl bort a hozzá illő bonbonnal. (ha földrajzi okokból kifolyólag nem tudsz élni ezzel a lehetőséggel, nyalókakészítő formát postázok helyette:)
Nincs más teendőd, csak regisztrálni Rendszeres Olvasónak és dobni ide egy kommentet, hogy melyik ajándékot szeretnéd dec. 6. reggel 8-ig.

27 megjegyzés:

  1. De klassz lehetett! :)
    És köszönjük a játékot, nagyon kedves Tőled! Nos, én vidéki vagyok, de ha jövőre is érvényes a kóstoló-kupon, akkor inkább azt választanám, ha nem akkor a nyalókakészítő formát :)pussz

    VálaszTörlés
  2. Klassz élmény lehetett. Az a körte-lime bonbon istenien hangzik!
    Terveimben szerepel a citromos bonbonod. Azt szerettem volna megkérdezni, hogy citrom esszenciát hol vásárolsz? Vagy magad készíted?

    Játszani is szeretnék! Lehetne a nyalókaforma?

    Boldog Adventet Nektek is! :)

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretnék játszani, természetesen a kóstolóért. Annyira jól hangzik:-)))

    VálaszTörlés
  4. Jöttem játszani, főleg egy ilyen szuper élménybeszámoló után nem hagynom ki a játékot, a kóstolót választanám :)

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nagyon jó lehetett, nagyon gusztusosak ezek a bonbonok. Borral meg élmény lehet kóstolni, pont volt Borbás Marcsinak tegnap egy műsora, amiben bonbont/csokit kóstolgattak borral. Nagyon tetszett.
    A játékra örömmel jelentkeznék, természetesen bonbonos kategóriában! :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon érzékletesen írtad le a kóstolót, szinte érzem az ízeket a számban!
    Ha a kupont az ünnepek között vagy karácsony előtt is be lehet váltani, akkor azt szeretném, mert akkor otthon leszek!

    VálaszTörlés
  7. Vianne!
    Csodás beszámolót írtál, szinte ott voltam a kóstolón. Bár én sosem iszom bort, de ezt így egyben nagyon szívesen megkóstolnám:-))

    VálaszTörlés
  8. Voltam Náluk néhányszor és csak egyetérteni tudok a hangulatot és stílust illetően. Ritka helyek egyike, ahol a vendég tényleg Vendég és a kiszolgálás, választék - mind csokoládé, mind bor témában - pazar. A körte-lime párosítás az irsaival - mit mondjak, már szinte bűnösen jó...
    Csak ajánlani tudom a helyet, akár csokoládé majszolásra, borozásra, kostolásra, baráti csevejre - de leginkább az összesre :)

    VálaszTörlés
  9. hú de jó kis beszámoló :) Én még sose ittam a bonbon mellé bort, jaj. :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon kellemes estétek lehetett. Milyen hangulatos hely lehet ahol finom borok és bonbonok vannak egy helyiségben. Ha úgy adódna hogy választanom kellene akkor inkább a nyalóka formát választanám.:)

    VálaszTörlés
  11. Még sosem voltam ilyen kóstolón, egyszer el kellene jutnom, hátha most sikerül!:)

    VálaszTörlés
  12. Johet a nyaloka forma!Jo jatszani!Agi

    VálaszTörlés
  13. Hú de jó kis program lehetett, kiváncsivá tettél! Mind a két nyeremény nagyon szimpi. :)

    VálaszTörlés
  14. Most ugrott be, hogy tudom, hol vannak, csak mikor arra jártunk, zárva voltak szabadság miatt.

    VálaszTörlés
  15. országhatáron túlról csakis nyalókázni indulhatok.

    VálaszTörlés
  16. Jöttem-jöttem...remélem nyalókázhatok :)

    VálaszTörlés
  17. Vivi,
    szuper lehetett Nektek. Magunknak sem kívánnék kevesebbet. Szóval a gratuláción túl, hogy kérdésedre feleljek, bármelyik nyeremény jöhet :-))!

    VálaszTörlés
  18. igazándiból csak az időjárás szabhat határt a menetelnek, úgyh inkább azt mondanám, h amelyik jut, annak fogok örülni! és igen, ahogy írják a többiek szinte én is ott éreztem magam ill. a számban az ízeket!!!

    VálaszTörlés
  19. Nagyon jó lehetett a kóstoló!
    Bár mindkettő ajándék nagyon tetszene, én mégis inkább a nyalókaformát választanám. :)

    VálaszTörlés
  20. Nagyszerű Mikulás ajándék lenne, ha én nyerném meg a csokikóstolást. :D

    VálaszTörlés
  21. A bonbon kóstoló nagyon felcsigázott!:)

    VálaszTörlés
  22. Hűűű, a Tavasz élményét én is szívesen megízlelném most...:) Köszönjük a beszámolót!

    VálaszTörlés
  23. H..mm bor és csoki! Ki fogom próbálni, de most (az ünnepek előtt) a nyalókaformát jobban tudom hasznosítani. Köszi a játékot.

    VálaszTörlés
  24. Szeretnék játszani én is. A csoki jöhet minden ízben, a bort én nem iszom. A formát biztosan kipróbálnám. Köszönöm a lehetőséget! L

    VálaszTörlés
  25. Jöttem én is játszani.. Én a nyalóka formát választanám, de a bór kóstolóval egybekötött bonbon kóstolás is biztosan nagy élmény!

    VálaszTörlés
  26. Köszi a lehetőséget! Ha szerencsém lenne a nyalókakészítő formát választanám. Na, jó, a kislányom választaná...

    VálaszTörlés
  27. Játszani jó... Ha nyernék, a borkóstolós, bonbonkóstolós lehetőséget választanám. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...