2012. január 18., szerda

Csokoládé Virág

 

Egyszerű, nagyszerű sorozat egy újabb darabja. Pár perc alatt készíthetünk otthon nyalókát csokiból, gyümölcsléből zselésítve, vagy akár kukoricaszirupból. A forma a Desszertmesternél kapható pár száz forintért, színes gyümölcsízű csokoládékat pedig több helyen is vásárolhatunk már. Ilyen pl. a Keserédes vagy az Ázsia Bt. boltja a Fővám téren. Ma jártam épp arrafelé, az Ázsia választéka folyamatosan bővül, nagyon széles skálán mozog már a csokikínálat, lehet pl. Sao Thomé csokoládépasztillákat vagy Grenade pasztillákat is vásárolni 50g-os kiszerelésben, igaz meglehetősen drágán.


A csokivirágokhoz színes csokipasztillákra, kakaóvajra és pálcákra lesz szükségünk.
A csokoládét temperáljuk, majd a formába öntjük. Én először a közepét öntöttem ki, mikor az megszilárdult akkor öntöttem rá a színes temperált csokit a szirmokhoz. Beletesszük a pálcát és hagyjuk hogy teljesen megdermedjen, majd kipattintjuk. 

(Készítettem narancsléből is zselényalókát, hamarosan jön)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon látványos, tetszik! A forma hány darabos? És a nyalókapálcikát is a Desszertmesternél szerezted be?
    Az Ázsián én is meglepődtem múltkor, mennyire kibővítették! Én lio áfonyát találtam, mondjuk annak is szép volt az ára :(

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kis helyesek! Ilyen színes csokit fogok venni! :)

    VálaszTörlés
  3. Alig várom már a zselényalókákat! :) Én már nagyon rég nem bonbonoztam, de a blogod vissza hozta a kedvemet hozzá :)köszönöm !

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsi!

    Azt hiszem 5 vagy 6 darabos a forma. A pálcikát is ott vettem a Desszertmesternél.
    Igen, elég durva, de legalább van:)))

    Petra!
    Hajrá, majd mutasd meg!

    Emlékek Konyhája!
    Örülök, szívesen látnám a produktumokat:)

    Vikvi!
    Köszi:)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű és szuper ötlet! A gyümölcslét csak úgy zselésítetted, vagy előtte ízesítetted? Szerinted mennyi idővel korábban lehet elkészíteni, pár napot, esetleg egy hetet kibír a hűtőben, ugye?

    A gyerekek ették? (Miku-csomagot kell készítenem CSOMÓ gyereknek, abba készíteném, de szeretném, ha gyorsan el is fogyna! :) )

    VálaszTörlés
  6. Eszter!

    Ízesítettem a gyümölcslevet, aztan pektin vagy agar-agar vagy zselatin.
    Egy hetig siman elall a hűtőben de azert a felulete, fenye frissen a legszebb.
    Nalunk hamar elmegy minden ilyesmi de Nimrod nagyon szereti a gumicukrokat is, gondolom ez gyerekfüggő.
    Sok sikert! Küldesz kèpet ha elkészült?

    VálaszTörlés
  7. Köszi szépen a választ! :) Mindenképp küldök képet (főleg ha szép lesz:)) ), úgyhogy már csak emiatt is remélem, hogy viszonylag normálisan sikerül megalkotnom!

    További jó alkotásokat, és gratulálok a bloghoz, gyönyörű, ötletes, igényes! Hogy csinálod ezt gyerek mellett???? :)

    (Nálam akkor csődölt be a blogolás, mikor várandós lettem: először az állandó rosszullét miatti konyhaundor, aztán a bébi születése után a káosz hadművelet... aztán a következő rosszullétes konyhaundor... úgyhogy pláne le a kalappal!)

    VálaszTörlés
  8. Hat lathatod, nalam is halòdik a blog. Miota dolgozom is, nincs idom blogolni, illetve lenne ha a csaladtol a kozos estektol vagy hetvegektol venném el az időt. Azt meg nem szeretnèm, így blog vakvàgànyon momentan.
    Sok sikert es varom a kepeket:)

    VálaszTörlés
  9. Na képzeld, megcsináltam, de eléggé szétesett és nem lett túl szép... vagyis addig gyönyörű volt, amíg fejre nem fordítottam, utána meg a zselé kezdett lecsúszni róla. Lehet, hogy túl meleg volt a környezet, amikor kipattintottam a formából, vagy kevés zselatint raktam hozzá, nem tudom. Úgyhogy legközelebb nem zselével próbálkozok, hanem színezett csokival, mert amúgy gyönyörűek és csodásak :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...