Ajándék ugyanannak a számomra kedves személynek, akinek az eper-cayenne tábla készült. A barátságunk 20 éves múltra tekint vissza. Miért pont ez a női szimbólum? Mert olyasvalaki ő, aki hitelesen képviseli számomra a Nőiséget. Valaki, aki megvalósította önmagát és harmóniában él. Magával, a világával. Nőként. Feleségként. Anyaként. Jóbarátként.
Boldog szülinapot!
100 g 35%-os tejcsoki, 1 dl tejszín, fahéj, chili, 50 g étcsoki, 10 g temperált fehércsoki
A tejszínt felforralom, a feldarabolt tejcsokira öntöm, homogén állagúra keverem. Ízesítem. Én fahéjat és chilit tettem bele. Hűtő 2 órára. Elektromos habverővel krémes állagúra keverem, majd habzsákból kis kupacokat - mellbimbókat- nyomok a sütőpapírra. Újra hűtő 1 órára. Étcsokit temperálom, a kis bimbókat beleforgatom, majd sütőpapíron 1 órát szilárdulni hagyom. A bonbonok csúcsát a temperált fehércsokiba mártom, hagyom lecsepegni, majd sütőpapírra teszem megszilárdulni.
Ötlet: Joanne Harris: Csokoládé, A francia konyha
Nagyon ötletes, szép formák!
VálaszTörlésKöszi Erinacea!
VálaszTörlésVianne !
VálaszTörlésNagyon klassz!
Én még nem mertem chilit tenni a bonbonba, nem tudom szeretnénk-e, sosem ettem ilyet:-)
Gesztenye!
VálaszTörlésHa szeretitek a chilit, akkor nem lehet gond belőle.
A chilit a legvégén érzed, marad egy hosszú,csípős utóíz (az ereje nyilván a mennyiségtől függ)
Megteheted h lezárás előtt csak 1-2 bonbonba szórsz egy csipet őrölt chilit tesztként.
Szia! Csodálatos lett az íze!! Mindkét fűszert imádom, de így egyben még sohasem próbáltam, minden szempontból siker lett :)) Csak először nem gondoltam végig és főzőtejszínből csináltam, de aztán rájöttem, hogy habból kell. Sőt ezután ha tehetem csak habtejszínt használok mindenhez.
VálaszTörlésSzia Jucus! De jò, nagyon örülök h bejött Nektek is:))
VálaszTörlésA főzőtejszínt felejtsd el! Mindenhez csak 30%os habtejszínt érdemes hasznàlni!
Köszönöm h visszajeleztèl! Sok tovàbbi örömöt és sikert a bonbonokkal:)
Kedves Vianne!
VálaszTörlésPont most olvastam a Csokoládé című könyvet, nagyon tetszett, csak azt sajnáltam, hogy nincsenek benne receptek.
Nagyon örülök, hogy Te elkészítetted az egyiket, mindenképpen kipróbálom majd!
Üdv,
J.A.
mardin
VálaszTörléserzincan
kars
antep
çorum
PPT